NNCZ: ‘Helder wekt de schijn dat problemen in de ouderenzorg meevallen’

Bestuurder Roeli Mossel van zorgorganisatie NNCZ vindt dat minister Conny Helder voor Langdurige Zorg onvolledig en nauwelijks onderbouwd de indruk heeft gewekt dat de problemen in de ouderenzorg niet zo erg zijn. Vlak voor de kerst schreef Helder een brief met daarin volgens Mossel sussende woorden die geen recht doen aan de problemen die echt in de sector spelen. Deze brief schreef ze aan de Tweede Kamer die wil dat ontslagen in de ouderenzorg voorkomen worden. Dit meldt OOG TV. 

Helder zegt de ontwikkelingen in de ouderenzorg nauwgezet te volgen, maar daar gelooft Mossel niets van. “Ze strooit de Tweede Kamer zand in de ogen.” Zorginstellingen hebben geen structureel overleg met haar en er is geen plan om ontslaggolven tegen te gaan. De minister schrijft in de brief dat er niets aan de hand is en dat er over zes maanden een volgende update komt, stelt Mossel. 

Desastreuze gevolgen

“Tegen die tijd zullen er aanzienlijk minder professionals en toegewijde vakkrachten in de ouderenzorg werken met alle desastreuze gevolgen van dien.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky