Normal_werk__2__rekenen_factuur_rekening_economie

VLISSINGEN - Voordat patiënten een afspraak met een medisch specialist maken doen zij er goed aan eerst de polis te raadplegen of met de verzekeraar te overleggen over de manier waarop er sinds dit jaar in de ziekenhuiszorg gefactureerd wordt, zo meldt het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Vlissingen.

De ziekenhuizen en zorgverzekeraars krijgen de laatste tijd namelijk vragen over de facturering pas nadat zij de behandeling in het ziekenhuis hebben ondergaan.

Sinds dit jaar wordt de gegeven zorg door middel van zogeheten zorgproducten verrekend en kan de patiënt op de factuur niet meer zien welke verrichtingen hij heeft ondergaan. Er worden alleen nog maar een korte omschrijving en een aantal coderingen vermeld. Verder staan de begin- en einddatum van het bezoek aangegeven.

Naast de zorgverzekeraar, kan hierover ook informatie worden ingewonnen bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF).

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz