Contract, handtekening

EMMEN - Het Scheper Ziekenhuis in Emmen en Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen moeten per volgend jaar met zorgverzekeraar Achmea een meerjarecontract afsluiten. Dat is een van de te nemen vervolgstappen om op beide locaties 24/7-ziekenhuiszorg te kunnen blijven aanbieden, zo meldt de Emmense zorginstelling.

Om het voortbestaan van de twee ziekenhuizen en het Rafaja Ziekenhuis Stadskanaal als drie volwaardige ziekenhuizen te onderzoeken werd een denktank ingesteld., bestaande uit achttien specialisten.

Afgelopen november kwam daaruit het advies dat de drie ziekenhuizen ‘24/7´-spoedopvang, polikliniek, (meerdaagse) opnamemogelijkheid, laboratoriumbepalingen, röntgen, OK en Intensive Care beschikbaar moeten houden en dat de inzet is om op elk van de drie locaties verloskunde aan te blijven bieden.

Volgens de Zorggroep Leveste Middenveld, waaronder het Scheper ziekenhuis valt, lopen de gesprekken met de verzekeraar positief en gelijkgestemd. Overigens zijn die met het ziekenhuis in Stadskanaal in een vergevorderd stadium.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz