Normal_copyright_stockfreeimages_moe_vermoeid_student_slapen_bezorgd_hoofdpijn_stress

(Novum) - Menzis kan niet iedere behandeling vergoeden van patiënten met clusterhoofdpijn. De betreffende ingreep behoort niet tot de verzekerde zorg en niet onder de basisverzekering. Omdat de overheid daarover gaat, verwijst Menzis door naar minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD).

De zorgverzekeraar reageert op het verhaal van een man uit Deventer, wiens behandeling, in tegenstelling tot een 25-jarige patiënte eerder deze week, niet wordt vergoed. Menzis ging in het geval van de vrouw bij hoge uitzondering overstag uit 'coulance'. De familie was vorige week een actie via social media begonnen om geld in te zamelen voor de behandeling.

Beide patiënten lijden dagelijks aan pijnlijke hoofdpijnaanvallen. Een experimentele behandeling in België, waarbij een neurostimulator in het ruggenmerg wordt ingebracht, zou soelaas kunnen bieden. De operatie kost ruim dertigduizend euro.

De man uit Deventer voelt zich benadeeld omdat Menzis alleen de vrouw wil helpen. Tegenover RTV Oost zegt hij dat ze zorgverzekeraar met twee maten meet. "Als je de behandeling vergoedt dan moet je dat voor iedereen doen", zo stelt hij. De man noemt het handelen van Menzis 'onbeschoft'.