Normal_geld2

Ondanks dat de premie van basisverzekeringen gemiddeld met negen procent daalt, is het premieverschil tussen zorgverzekeraars groot. De goedkoopste zorgverzekering tot nu toe is Univé Zekur met een premie van 80,25 euro. Dat is aanzienlijk goedkoper dan Zilveren Kruis Achmea Beter Af Exclusief waarvoor de Nederlandse consument 109,95 euro per maand moet neerleggen. Het verschil komt neer op 356,40 euro per jaar. Dat meldt Gezondheidsnet.

Vandaag maakte ook Anderzorg haar premie bekend. Deze is met het hoogste eigen risico het goedkoopst: 62,25 euro per maand. De premies voor de zorgverzekering 2014 zijn nu bijna allemaal bekend. Dit jaar is het verschil tussen de duurste en goedkoopste nog groter dan andere jaren. Vorig jaar lag het verschil tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering nog op 318 euro.

De premie voor de basisverzekering daalt in 2014 gemiddeld negen procent en ligt rond de 96 euro per maand. Dat is bijna 6 euro lager dan de premie die de minister van Volksgezondheid met Prinsjesdag voorspelde. De grootste daler is Zorgverzekeraar UMC met 20 procent. Niet alle verzekeringen zijn zo scherp gedaald. De restitutiepolis van Agis daalde slechts 4,4 procent.

© Nationale Zorggids