Logo_anno12

Nederland heeft er vanaf 1 oktober 2014 een nieuwe zorgverzekeraar bij. Na het verkrijgen van een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) kan Anno12 van start. Anno 12 is een initiatief van Rob Adolfsen, Michiel Alkemade, Petwin Verkerk en Jos Zegers. Dat meldt z24.

Anno12 profileert zich op de markt als zorgverzekeraar met een coöperatieve grondslag, waarbij verzekerden ook lid kunnen worden van de coöperatie. Anno12 heeft nog niet bekend gemaakt wat de hoogte van de basispremie zal zijn. Wel laten de oprichters weten dat leden worden betrokken bij de koers van het bedrijf en dat klantentrouw beloond wordt.

Het is de bedoeling dat in de komende maanden minstens 20 duizend leden worden geworven. Anno12 legt het zwaartepunt op keuzevrijheid voor de verzekerde, die zelf moet kunnen kiezen welke zorgverlener ze kiezen. In het tijdschrift KBO-Brabant zegt oprichter Rob Adolfsen: 'Het belangrijkste doel van een zorgverzekering zou moeten zijn: mensen gezamenlijk de mogelijkheid geven zich in te dekken tegen risico’s die je in je eentje niet kunt dragen. Dat zijn we in de loop van de jaren, met een wirwar van polisvoorwaarden die soms maar over een paar tientjes gaan, uit het oog verloren.'

De oprichters van Anno12 zijn allen afkomstig van de voormalige zorgverzekeraar Agis, die vier jaar geleden werd overgenomen door Achmea.

© Nationale Zorggids