Logo_zorgverzekering-informatie-centrum

Vanaf vandaag wordt het voor anderstaligen iets makkelijker om zorgverzekeringen te vergelijken. Het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C.) lanceert de vergelijkingswebsite Zorgverzekering.org in acht talen. De zorgvergelijker van het Z.I.C is nu beschikbaar in het Nederlands, Duits, Engels, Frans, Pools, Portugees, Spaans en Turks, zo meldt de organisatie in een persbericht.

Tot nu toe zijn vrijwel alle websites van zorgverzekeraars en online vergelijkers uitsluitend in het Nederlands te lezen. Dit maakt het afsluiten van een verzekering moeilijk voor veel expats, die net als andere Nederlanders verplicht zijn een zorgverzekering af te sluiten. Zij zijn vaak aangewezen op informatie van Engelstalige websites die niet altijd compleet of actueel zijn.

Simon den Hollander van het Z.I.C. is enthousiast over de verschillende taalopties: 'De tijd dat er in Nederland alleen Nederlands wordt gesproken is al een tijdje voorbij. Hiermee hoop ik dan ook een signaal af te geven naar verzekeraars, die geloven dat het vertalen van al die polissen teveel moeite kost. Inwoners van Nederland die de taal niet machtig zijn en hier een verplichte zorgverzekering moeten afsluiten, horen gewoon opties te hebben en niet langer vast te zitten.'

© Nationale Zorggids