Logo_onvz_zorgverzekeraar

Bij zorgverzekeraar ONVZ vindt in oktober een wisseling van de wacht plaats. Jean-Paul van Haarlem volgt dan namelijk Erno Kleijnenberg op als bestuursvoorzitter. Van Haarlem werkt als sinds 1999 bij ONVZ en maakt sinds 2005 deel uit van de raad van bestuur, zo meldt deze verzekeraar.

Kleijnenberg is tien jaar bestuursvoorzitter geweest en gaat in oktober met pensioen. “Ik ben in 2005, vlak voor de invoering van de Zorgverzekeringswet, aangetreden”, zegt Kleijnenberg. “In het nieuwe stelsel hebben we met veel enthousiaste en betrokken collega's ONVZ kunnen transformeren naar een onderscheidende, klantgerichte zorgverzekeraar met een solide financiële positie. Hier ben ik zeer trots op en ik beschouw het als een voorrecht dat ik in de afgelopen tien jaar leiding aan ONVZ heb mogen geven. Ik laat deze prachtige organisatie met een gerust hart achter."

De scheidend bestuursvoorzitter zegt dat hij de afgelopen jaar intensief met Van Haarlem heeft samengewerkt en er alle vertrouwen in heeft dat de zorgverzekeraar bij hem in goede handen is. ONVZ laat weten dat de werving van een nieuw lid van de raad van bestuur inmiddels loopt. 

© Nationale Zorggids