Normal_handtekening_contract

Zorginstellingen verwachten meerjarige contracten te sluiten met verzekeraars en daardoor meer financiële zekerheid te krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van Finance Ideas (Financiële Zorgthermometer) onder ruim 900 leden van HEAD, de vereniging van financiële deskundigen in de zorgsector. Dit meldt Skipr. 

Een groot deel van de zorginstellingen verwacht het komende jaar minder contracteerruimte te krijgen, maar ook dat ze meerjarige contracten kunnen afsluiten. "Het afsluiten van meerjarige contracten met zorgverzekeraars en zorgkantoren is een positieve ontwikkelingen", zegt Pim Diepstraten, zegt directeur zorg bij Finance Ideas. "Dit gaat meer rust bieden voor zorginstellingen en meer zekerheid geven aan banken.

Sinds 2015 is het ook in de langdurige zorg mogelijk om tarief- en volumeafspraken te maken voor twee jaar. Zorginstellingen gaan hier tijdens onderhandelingen op inzetten, maar om daarvoor in aanmerking te komen moeten de instellingen een zorgvuldige zelfanalyse maken en een ontwikkelplan indienen.

© Nationale Zorggids