Normal_euro_geld_betalen__7_

Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg Nederland, gaat van start met een eigen zorgverzekering. Dat belooft wat, want met Buurtzorg Nederland is hij het snelst groeiende zorgbedrijf van het land. Dat meldt Tubantia. 

De bedoeling is dat de nieuwe zorgverzekering in 2017 beschikbaar is voor patiënten. Over een aantal weken, op 3 december, presenteert hij zijn plannen. “Bij de bestaande zorgverzekeraars gaat het puur om de commercie en de kosten en het draait te weinig om de zorg voor patiënten. Er wordt veel geld uitgegeven aan dure commercials", zegt De Blok. “Men stelt steeds meer eisen, die niets met zorgverlening te maken hebben. Elk jaar zijn we druk met aanbestedingen, die een enorme papierwinkel opleveren. Het is echt onzinnig. Het kan beter en goedkoper. Wij richten ons op de kerntaak. Dat is het verlenen van zorg. ”

De Blok wil één polis aanbieden, waarbij mensen een grote keuzevrijheid krijgen en hetzelfde betalen. Het is een initiatief van Buurtzorg en een aantal mensen dat kritiek heeft op de huidige zorgverzekeraars, onder wie Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde en oprichter van Urganda en Nederland Kantel en hoofdeconoom Marcel Canoy.

Volgens De Blok heb je voor een nieuwe zorgverzekeraar minimaal 20.000 leden nodig. Hij denkt er meer te kunnen binnenhalen.

© Nationale Zorggids