Normal_martiniziekenhuis_gevel

Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft samen met zorgverzekeraar Menzis een meerjarenovereenkomst afgesloten om zich samen in te zetten voor duurzame zorg. Beide organisaties hebben de intentie geuit om samen de kwaliteit van de zorg te verbeteren, de juiste zorg op de juiste plek te bieden en financiële lasten te verlichten. Dit meldt FMT Gezondheidszorg.  

De zorgverzekeraar en zorgaanbieder hebben ook meerjarige prijsafspraken gemaakt over specifieke onderwerpen als acute zorg. Hiermee wordt de tijd die besteed wordt aan onderhandelingen verminderd en kunnen beide organisaties hun tijd investeren in verbetering van de kwaliteit en organisatie van de zorg. Prijsafspraken over onderzoeken en behandelingen zorgen er ook voor dat facturen sneller verstuurd worden. Hierdoor heeft het Martini Ziekenhuis tijdig genoeg geld om de kosten te dekken en hebben verzekerden van Menzis meteen overzicht over de gevolgen van hun eigen risico.

Regionale samenwerking tussen zorgverleners is cruciaal in dit meerjarenplan. Samen met de huisartsen willen de zorgverzekeraar en het ziekenhuis de zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt brengen. Door specifieke zorg, zoals bij boezemfibrilleren in de eerste lijn te behouden, worden er ook kosten bespaard.

“We zijn heel blij met deze afspraken. Dit geeft zekerheid voor onze klanten in Groningen. De inwoners zijn nu verzekerd van goede kwaliteit van de zorg in een goed topklinisch ziekenhuis voor de lange termijn”, vertelt Ruben Wenselaar, voorzitter van de Raad van Bestuur van Menzis. Ook Hans Feenstra, de voorzitter van de Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis is blij: “Om de zorg in de regio echt te kunnen verbeteren en goed in te richten, moet je verder kunnen kijken dan een jaar en samen toekomstplannen maken.”

©Nationale Zorggids