Normal_zilverenkruis_achmea_zorgverzekering

Het aantal verzekerden bij Zilveren Kruis is gestegen met 20.000. Hiermee komt het aantal Zilveren Kruis-verzekerden op bijna 3,4 miljoen. De groei heeft met name te maken met de collectieve zorgverzekeringen van de zorgverzekeraar die organisaties en belangenverenigingen aanbieden. Dat meldt Zilveren Kruis.

Zilveren Kruis heeft met werkgevers en belangenverenigingen afspraken gemaakt voor hun werknemers en leden. Deze afspraken gingen onder andere over zorg op maat en preventie. Ook de online zorgverzekering van Zilveren Kruis, ZieZo, heeft bijgedragen aan de groei.

De afgelopen jaren heeft de  zorgverzekeraar gewerkt aan het afbouwen van de gelegenheidscollectiviteiten, waardoor het sinds 2015 te maken kreeg met een daling van het totaal aantal verzekerden. “Daar tegenover staan onze collectiviteiten met werkgevers en verenigingen waarbij wij echt samen investeren. Met zorg op maat, maar vooral ook met preventie”, zegt Jan Willem Evers, directeur Verkoop & Marketing bij Zilveren Kruis. 

Door: Redactie Nationale Zorggids