Logo_de_friesland_zorgverzekeraar_logo

De Friesland Zorgverzekeraar heeft dit jaar 25.000 verzekerden verloren. Hoewel de zorgverzekeraar rekening hield met een daling van het aantal verzekerden, verwachtte het niet zoveel klanten te verliezen. Dat meldt de Leeuwarder Courant. 

Ondanks het lagere aantal verzekerden, is het marktaandeel van de grootste zorgverzekeraar in Friesland nagenoeg gelijk gebleven. De Friesland vermoedt dat mensen zijn overgestapt omdat het dit jaar minder campagne voerde. Overstappende verzekerden kosten namelijk meer, maar ze zijn een stuk minder merkentrouw.

Tot nu toe zijn ruim 1 miljoen verzekerden dit jaar overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dat bleek uit de voorlopige cijfers van het informatiecentrum voor de zorg, Vektis. Het aantal overstappers lijkt dit jaar wat lager te liggen dan voorgaande jaren. Volgens Vektis heeft dit jaar 6,1 procent van alle verzekerden gekozen voor een andere zorgverzekeraar. Vorig jaar ging het nog om 6,3 procent. In februari brengt Vektis de exacte overstapcijfers naar buiten. 

Door: Redactie Nationale Zorggids