Normal_telefoon__app__apps__data__mobiel

Voor patiënten die een knie- of heupvervanging moeten ondergaan, is er nu een nieuwe app. De Spaarne Behandelcoach app geeft patiënten een overzicht van alle ziekenhuisafspraken, uitgebreide informatie over het zorgtraject en handige hulpmiddelen om goed voorbereid de behandeling te doorlopen. De Behandelcoach app is een initiatief van het Spaarne Gasthuis en Zilveren Kruis. Dit meldt Zilveren Kruis.

De Behandelcoach app springt in op de behoefte van patiënten om op momenten dat het voor hen relevant is informatie te krijgen over afspraken, behandeling of oefeningen. Zo zijn ze niet alleen afhankelijk van de informatie die ze krijgen via contacten met de behandelaar, maar kunnen ze op elk moment van de dag de informatie vinden die ze op dat moment nodig hebben. 
 
Direct na de diagnose van de orthopeed heeft de patiënt een afspraak bij de verpleegkundige. Hij of zij geeft uitleg hoe je de app kunt downloaden en wat de gebruiksmogelijkheden zijn. Ook patiënten die niet bij Zilveren Kruis verzekerd zijn kunnen tijdens de pilot de app gebruiken.
 
Mirande Groener van Zilveren Kruis is blij met de samenwerking met het Spaarne Gasthuis in de totstandkoming van de app. “Met hulp van de app gaan onze verzekerden nog beter voorbereid naar de arts en krijgen ze meer grip op hun behandeltraject. En daar is iedereen bij gebaat; zowel de patiënt als het ziekenhuis.”
 
Door: Redactie Nationale Zorggids