Normal_normal_geld__portemonnee__muntgeld

De gemeente Rotterdam gaat samen met zorgverzekeraar VGZ werken aan een uitgebreidere versie van de huidige collectieve zorgverzekering voor minima. Wel trekt de gemeente  haar handen er financieel vanaf, wat betekent dat de 56.000 verzekerden vanaf 2018 10 euro per maand meer moeten betalen voor de collectiviteitsverzekering. Dat meldt de Telegraaf. 

Ondanks het succes van de zorgverzekering onder de minima, zijn weinig verzekeraars geïnteresseerd in deelname. VGZ is op dit moment de enige deelnemer, en zal dat ook blijven. Samen met de gemeente gaat VGZ uitzoeken hoe de collectieve verzekering kan worden uitgebreid.

“Het voorkomt zorgmijdend gedrag en schulden doordat het een oplossing biedt voor hogere zorgkosten. Dit vormt voor ons een belangrijke reden de collectieve zorgverzekering te continueren en zo mogelijk verder uit te bouwen door de verzekering aan te bieden aan een grotere groep Rotterdammers”, zegt wethouder Hugo de Jonge. Volgens hem zijn verzekerden op dit moment tevreden met collectiviteitsverzekering omdat het eigen risico beperkt is, de premie duidelijk is en de dekking goed is.

VGZ noemt het aantrekkelijk om met de verzekering een grotere groep Rotterdammers te bereiken, zo worden de kosten namelijk beter beheersbaar. De partijen gaan kijken naar de mogelijkheden voor zorg op maat en het eventueel meeverzekeren van het eigen risico. Wie een collectieve zorgverzekering heeft betaalt niet 385 euro, maar 50 euro voor het eigen risico.