Normal_martini_ziekenhuis_logo

Tussen zorgverzekeraar Zilveren Kruis en het Groningse Martini Ziekenhuis is een meerjarencontract afgesloten. Dit moet er voor zorgen dat hoogwaardige, duurzame en toegankelijke zorg gegarandeerd wordt in de regio. Bovendien zorgt het contract er voor dat de zorg betaalbaar blijft. Eenzelfde meerjarencontract sloot het ziekenhuis vorig jaar al met Menzis. Dit meldt Skipr. 

Het meerjarencontract is voor beide partijen gunstig en levert ook voor patiënten voordelen op. Door de afspraken rondom dure medicijnen kunnen patiënten het geneesmiddel krijgen dat voor hen het meest geschikt is. Bovendien is tweederde van de patiënten van het Martini Ziekenhuis nu verzekerd van zorg in het ziekenhuis van hun voorkeur. “Door samen afspraken te maken over welke zorg het beste waar kan plaatsvinden, garanderen we die toegang tot goede en betaalbare zorg”, zegt Olivier Gerrits, directeur zorginkoop Zilveren Kruis.

Ziekenhuizen moeten ieder jaar onder tijdsdruk afspraken maken met zorgverzekeraars. Door juist meer te werken met meerjarencontracten, kunnen gezamenlijke doelstellingen worden geformuleerd en is er ook daadwerkelijk de mogelijkheid om deze over een langere periode te realiseren. “Dit stelt ons in staat onze speerpunten in de regio verder te versterken”, aldus Hans Feenstra, bestuursvoorzitter van het ziekenhuis. Daarbij gaat het volgens Feenstra niet alleen over het volume van de geleverde zorg, maar ook over de kwaliteit daarvan.

Door: Redactie Nationale Zorggids