Normal_geld_portemonnee

DSW-directeur Chris Oomen ziet niets in het vrijwillig eigen risico. Het liefst ziet hij deze helemaal afgeschaft. Dit laat hij in de Telegraaf weten in een open brief aan het ministerie van volksgezondheid. Als het vrijwillig eigen risico er niet meer is, dan kan de zorgpremie zeker met 20 euro omlaag, zegt hij. Dit meldt Skipr. 

Als het even kan, zou het verplicht eigen risico met 50 euro verlaagd moeten worden, schrijft Oomen. Dat zou het voordeligst zijn voor de kwetsbaren in de samenleving. Momenteel is het namelijk zo dat gezonde verzekerden hun eigen risico aanzienlijk kunnen verhogen en daarmee maandelijks minder premiekosten betalen.

Dat is vaak niet aan de chronisch zieken besteed, omdat zij vaak al in de eerste maand van het jaar volledig door het eigen risico heen zijn.  Het schrappen van het vrijwillig eigen risico is voor iedereen voordelig, denkt Oomen.

Het eigen risico is op te hogen tot maximaal 885 euro. Wie dit doet, krijgt een maandelijkse korting op de premie van ongeveer 25 euro.

Door: Redactie Nationale Zorggids