Logo_logo_menzis_logo

Omdat Menzis de zorgpremie dit jaar niet liet stijgen, meldden 38.000 nieuwe klanten zich bij de verzekeraar. De zorgverzekeraar vermoedt ook dat de vele meerjarenafspraken en de gezondheidsapp SamenGezond hebben bijgedragen aan de groei. Dat meldt Menzis. 

Waar vele zorgverzekeraars dit jaar de premie lieten stijgen, kon Menzis het bedrag ondanks de toenemende zorgkosten dit jaar gelijk houden. Menzis ziet het van dichtbij gebeuren dat de zorgkosten stijgen. Steeds meer ouderen hebben zorg nodig, maar er komen ook steeds duurdere behandelingen en medicijnen bij. “Dat is goed nieuws, maar betekent ook wat voor de kosten. Daarom blijft Menzis zich inzetten voor betere gezondheidsuitkomsten tegen gelijkblijvende of lagere kosten.”

De zorgverzekeraar maakte afgelopen jaar diverse meerjarenafspraken. Met ziekenhuizen, apothekers, huisartsen, ggz-instellingen, instellingen voor langdurige zorg en wijkverpleging. Deze afspraken moet de kwaliteit van zorg verbeteren, maar de zorg ook betaalbaar houden.

De nieuw SamenGezond-app van Menzis is een dienst waar ook elders verzekerde mensen gebruik van kunnen maken. De app zet in op gezondheid door het versterken van leefkracht. Door in te zetten op zelfzorg, hoopt Menzis de zorg ook betaalbaar te houden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids