Normal_bureaucratie_medisch_zorg_administratie_rekening

Het is nog maar net 2018 en toch zijn er al enkele wijzigingen in het basispakket voor 2019 bekend.  Meer informatie over de zorgpremies voor volgend jaar volgt pas aankomende herfst en het kabinet maakte al eerder bekend dat het eigen risico volgend jaar gelijk blijft. Volgens Zorgwijzer.nl is van enkele behandelingen al bekend dat deze in het basispakket komen. Dat meldt Zorgwijzer.nl. 

Zo zal naar verwachting een behandeling voor mensen met ernstig overgewicht in het basispakket worden opgenomen. De behandeling het Gecombineerde Leefstijl Interventie, waarin met name aandacht is voor de leefstijl van de patiënt en het voedingspatroon. Zodra de Nederlandse Zorgautoriteit voor de bril heeft wat de tarieven zijn, kunnen zorgverzekeraars beginnen met de inkoop ervan.

Begin maart maakte de gemeente Rotterdam bekend een collectieve zorgverzekering te willen voor alle inwoners. Deze verzekering is nu alleen bestemd voor mensen met een minimuminkomen. Het plan is om het pakket vanaf 2019 beschikbaar te stellen voor alle inwoners. 

Door: Redactie Nationale Zorggids