Normal_logo_hema_logo

HEMA heeft haar premie bekendgemaakt. In 2019 kost een basis zorgverzekering maandelijks 111 euro bij een eigen risico van 385 euro. De prijsstijging van 3 euro is in vergelijking met andere aanbieders van zorgverzekeringen relatief laag. Net zoals voorgaande jaren ontvangen klanten met een zorgverzekering het hele jaar door 10 procent extra korting op bijna het hele assortiment in de winkel en webshop. Vanaf 2019 extra ‘gelukskorting’ genoemd. Dit meldt HEMA.

Geluksonderzoek

De keuze voor de naam ‘gelukskorting’ is volgens HEMA niet vreemd. De keten gelooft namelijk dat geluk goed is voor de gezondheid. Om die reden vroeg ze al haar klanten wat hen echt gelukkig maakt. Bijna duizend mensen beantwoorden deze vraag. Ruim 44 procent wordt gelukkig van hun eigen kinderen. Gevolgd door geboorte en zwangerschap (6,6 procent), het genieten van kleinkinderen (5,3 procent) of van huisdieren (5,3 procent). 

Via Menzis contract met alle ziekenhuizen

HEMA heeft via Menzis een contract met alle ziekenhuizen in Nederland. Naast de 10 procent extra gelukskorting en standaard vergoedingen die voor elke basiszorgverzekering geldt, biedt HEMA ook enkele aanvullende verzekeringen aan. 

Preventief beleid

Klanten kunnen het hele jaar profiteren van 10 procent extra gelukskorting bij HEMA. Daarnaast ontvangen ze van HEMA het hele jaar door kleine verrassingen. “We vinden het belangrijk dat onze klanten weten wat ze zelf kunnen doen voor een betere gezondheid. Daarom geven we allerlei tips over hoe je bijvoorbeeld gezond kunt eten, meer kunt bewegen of een betere nachtrust tegemoet gaat. Met deze tips en vouchers voor producten van HEMA proberen we onze klanten te stimuleren gezonder te leven. Want een gezonder mens is volgens onderzoek ook vaak gelukkiger”, zegt Laura Geerlings, Director Financial Services.

Door: Redactie Nationale Zorggids