Normal_tandartsstoel

Duizenden ouders in de regio’s Groningen en Arnhem kunnen binnenkort een brief verwachten van zorgverzekeraar Menzis. In deze brief worden zij aangemoedigd om hun kind naar de tandarts of mondhygiënist te brengen voor een controle. De brief gaat specifiek naar kinderen van vijf jaar oud van wie nog geen registratie bekend is van bezoek aan de tandarts. Dit meldt Zorgverzekeraars Nederland. 

Ouders weten vaak niet dat de zorgverzekeraar periodieke controles vergoedt voor kinderen tot 18 jaar. Daardoor brengen zij vaak geen bezoekjes aan de tandarts of mondhygiënist, waardoor het gebit van hun kind al op jonge leeftijd wordt aangetast.

Kinderen in achterstandssituaties bereiken

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) is blij met de actie van Menzis. “In het bijzonder hopen we dat kinderen in achterstandssituaties beter bereikt worden met de boodschap dat mondzorg voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed uit de basisverzekering. Vaker dan kinderen uit kansrijkere gezinnen komen ze nu niet regelmatig bij de tandarts, wat tot onnodige gebitsproblemen kan leiden.”

Door: Nationale Zorggids