Normal_pexels-negative-space-48603

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft de Zilveren Kruis Wijzer gelanceerd; een app die iedereen toegang geeft tot advies van een medisch expert.  Ook mensen die niet verzekerd zijn bij deze zorgverzekeraar kunnen gebruikmaken van de app. Dit meldt Zilveren Kruis. 

Een medisch expert (arts of verpleegkundige) zit voor iedereen klaar om advies te geven. De app vervangt de App de Vakantiedokter. De wijzer is uitgebreider dan de Vakantiedokter en mensen kunnen er ook terecht voor vragen over het coronavirus en natuurlijk andere vragen over hun gezondheid, bijvoorbeeld: is het verstandig om naar een ziekenhuis te gaan tijdens een vakantie in het buitenland? Wie een bultje, uitslag of ander gek plekje heeft, kan deze via de wijzer sturen. In de app staan ook tips en tricks voor thuis en onderweg.

Zilveren Kruis Alarmcentrale

Wie acuut zorg nodig heeft, kan terecht bij de Zilveren Kruis Alarmcentrale. De centrale is wel alleen voor verzekerden van Zilveren Kruis. Ben je verzekerd bij een andere zorgverzekeraar, dan is het van belang om naar die alarmcentrale te bellen. 

Door: Nationale Zorggids