Normal_zorgverzekering_geld_stethoscoop

Jongerenwerkers, (schuld)hulpverleners, gemeenten en zorgverzekeraars kunnen op 3 december 2020 het online congres Een schuldenvrije toekomst voor jongeren. Begin met de zorgverzekering! bijwonen. De coronacrisis komt op sommige vlakken extra hard aan bij jongeren en daar bouwen zij mogelijk ook schulden bij op. Dit meldt de Zorgverzekeringslijn. 

Relatief veel jongeren betalen een boetepremie, omdat zij langer dan zes maanden hun zorgpremie niet hebben betaald. De Zorgverzekeringslijn heeft als opdracht om jongeren hierin zelfredzamer te maken, via onder meer gastlessen. Maar ook het informeren van betrokkenen rondom de jongeren draagt bij aan het tegengaan van schulden.

Leven met schulden 

Tijdens het online congres komt onder meer John Wildenburg aan het woord. Hij is schuldhulpverlener van het jaar en maakte een spel voor jongeren om hen bewust te maken van het effect van schulden op hun leven. Een ervaringsdeskundige komt aan het woord over een leven met schulden en de Zorgverzekeringslijn gaat onder meer in gesprek met het CAK, het ministerie van Volksgezondheid en de gemeente Haarlem om hen te informeren over dataverrijking: een nieuwe techniek om jongeren met schulden tijdig te kunnen helpen.

Zorgverzekeringslijn.nl geeft persoonlijk advies en praktische tips voor het oplossen van zorgverzekeringsschulden. Onder verzekerden met premieachterstanden zitten veel jongeren.

Door: Nationale Zorggids