Logo_logo_vgz

Sinds eind december kunnen bewindvoerders en curatoren financiële zorgzaken voor hun klanten gemakkelijk online regelen in het bewindvoerdersportaal van VGZ. VGZ is de eerste zorgverzekeraar die deze dienst aanbiedt en ontwikkelde dit samen met de gebruikers. In totaal vertegenwoordigen zij meer dan 50.000 verzekerden die een pakket hebben bij een van de merken van VGZ (waaronder Bewuzt, IZA, Univé en ZEKUR). Dit meldt de verzekeraar in een persbericht. 

Bewindvoerders en curatoren moesten deze zaken voorheen regelen via formulieren, e-mail of per telefoon. Nu hebben zij via dit portaal een compleet overzicht van hun klanten die verzekerd zijn bij een van de merken van VGZ. Vanuit het portaal hebben zij direct toegang tot (een deel van) de Mijn Omgeving van deze klanten. Hier kunnen ze bijvoorbeeld direct een betalingsregeling afsluiten en kunnen zij betalingsgegevens inzien en wijzigen, de verzekeringspakketten van klanten wijzigen en de verzekering opzeggen.

Derde plaats

Zorgverzekeraars staan op de derde plaats als meest voorkomende schuldeiser. Dat betekent dat mensen de rekening van de zorgverzekering eerder laten liggen dan dat zij hun hypotheek niet betalen. VGZ ziet voor zichzelf een belangrijke maatschappelijke rol in het bestrijden van schulden en streeft naar een schuldenzorgvrij en gezonder Nederland.

Door: Nationale Zorggids