Grote zorgverzekeraars vragen vergelijkingssites om betere zorgvergelijker

Een nieuwe of verbeterde zorgvergelijker moet ervoor zorgen dat zorgverzekeringen straks net zo goed op inhoud als op prijs te vergelijken zijn. Tenminste, dat hopen CZ, Zilveren Kruis en Menzis die vergelijkers hebben verzocht om hiervoor een voorstel te doen. Dit melden Zilveren Kruis CZ en Menzis. 

Aan het eind van het jaar vergelijkt 75 procent van de mensen zorgverzekeringen, veelal om de beste prijs voor een polis te vinden. Hoewel de meeste verzekerden tevreden zijn met zorgvergelijkers, zou 20 procent graag op inhoud willen kunnen vergelijken, zoals op medicijnen, behandelingen of het aanbod voor preventie en leefstijl. Zorgverzekeraars zien daar ook de voordelen van in en hopen dat een nieuwe vergelijker er met name voor zorgt dat mensen die meer of veel zorg afnemen, de beste verzekering kunnen kiezen.

Overstapseizoen 2022

CZ, Menzis en Zilveren Kruis zitten vanaf maart aan tafel met diverse vergelijkers, die ook mogelijkheden zien voor een nieuwe, betere zorgtool. Deze week starten de drie grote zorgverzekeraars een tendertraject, waarna ze in de zomer een aantal vergelijkers kunnen contracteren. Het is de bedoeling dat verzekerden al tijdens komend overstapseizoen gebruik kunnen maken van de verbeterde tool.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky