Strand Scheveningen

DEN HAAG - Dankzij een samenwerking tussen belangenvereniging voor Hagenaars met een beperking Voorall, de gemeente Den Haag, Biesieklette en strandtent De Waterreus is de boulevard van Scheveningen voorzien van een aantal speciale voorzieningen voor mensen met een handicap. Dat meldt Den Haag FM.

De aanpassingen, die door financiële steun van verschillende fondsen en sponsors zijn mogelijk gemaakt, bestaan uit onder meer een betonnen pad die naar de zee leidt, waar het bij de vloedlijn van een uitkijkplateau is voorzien. Daarnaast zijn er twee elektrische strandrolstoelen beschikbaar, net als een strandrolstoel voor kinderen vanaf zes jaar en een tillift om uit het eigen hulpmiddel in de strandrolstoelen te kunnen komen.\

Biesieklette biedt de mogelijkheid tot het huren van strandrollators, strandduwrolstoelen en elektrische strandrolstoelen. Ook door de komst van gehandicaptenparkeerplaatsen, een invalidentoilet en verschillende oplaadpunten voor elektrische rolstoelen en scootmobielen moet de boulevard optimaal benut kunnen worden voor mensen met een beperking.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem