Normal_als

De Stichting ALS Nederland lanceert vandaag een nieuwe website. Met de nieuwe URL www.als.nl is de stichting beter zichtbaar en makkelijker te vinden op het net. Dit zal de communicatie met de achterban zeker ten goede komen. Dat meldt de Stichting ALS Nederland.

Met de website hoopt de stichting meer aandacht te krijgen voor de ziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) en de hieraan gerelateerde ziekten progressieve spinale spieratrofie (PSMA) en primaire laterale sclerose (PLS).

Door ALS sterven de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg en het onderste deel van de hersenen af. Hierdoor komen de signalen vanuit de hersenen niet meer aan bij de spieren. ALS leidt tot progressieve zwakte van spieren in armen, benen, gelaat en romp. Zwakte van de ademhalingsspieren is vaak de oorzaak van overlijden. Hoe snel dat gaat verschilt van persoon tot persoon, maar de gemiddelde levensverwachting van een ALS patiënt is slechts drie tot vijf jaar.

Met de nieuwe website hoopt de stichting het aantal donateurs te kunnen vergroten, om het gevecht tegen ALS voort te kunnen zetten. De website is tot stand gekomen met steun van reclamebureau Publicis en hostingpartner LeaseWeb.

© Nationale Zorggids