Logo_stichting_als

Strandtent Parnassia Aan Zee in Bloemendaal, het bedrijf dat dit weekend in opspraak raakte nadat het een patiënt met ALS wegstuurde, maakt de volledige dagomzet over aan het goede doel. Het gaat om ruim 16.666 euro. Dat meldt RTL Nieuws.

ALS-patiënt Pieter Steinz werd vorige week bij de strandtent weggestuurd omdat hij niets bestelde. Maar Steinz kan niet praten, eten of drinken. Hij wachtte op zijn vrouw, die een duik in de zee nam en daarna weer bij hem kwam zitten. Die kreeg het vervolgens aan de stok met de eigenaar van de horecagelegenheid. "Hij zei dat mijn man daar niet zomaar kon gaan zitten zonder iets te bestellen", zei de echtgenote tegen RTV Noord Holland.

De eigenaar spreekt nu van een vreselijk misverstand. Een goed bedoelde opmerking van een personeelslid zou verkeerd zijn gevallen, denkt hij. "Ik weet niet precies wat het geweest is, misschien iets als: 'wat willen jullie drinken?' We wisten niet dat hij niets kon drinken."

Er ontstond dit weekend grote ophef door het incident. Het bedrijf zou politiebewaking nodig hebben door alle tumult. Om het enigszins goed te maken, maakt het bedrijf 16.666 euro over aan Stichting ALS. 

© Nationale Zorggids