Logo_sien

Het boek Ouder van mijn Ouders wordt morgen aangeboden aan de Kamercommissie van het ministerie van Volksgezondheid en gaat over het opgroeien bij ouders met een verstandelijke beperking. In het boek staan verhalen van ervaringsdeskundigen en interviews met professionals, geschreven door Karel Bruinsma in opdracht van Sien, belangenvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat meldt de Stentor.

Sien wil met het boek meer aandacht vragen voor de problemen rondom het thema 'kinderen van ouders met een verstandelijke beperking. Het boek is voor ouders, kinderen, leerkrachten, buren en professionals.

Ook Bruinsma hoopt dat het boek meer begrip teweegbrengt en er meer aandacht uitgaat naar de kinderen van mensen met een verstandelijke beperking. “Er moet echt meer aandacht komen voor deze kinderen. Zodat ze al vroeg de juiste begeleiding krijgen. Hulpverleners grijpen nu vaak te laat in”, zegt Bruinsma, in het dagelijks leven communicatiemedewerker in het ziekenhuis Bernhoven in Uden. Ook zien buren en leerkrachten vaak dat er iets gaande is, maar gaan niet over tot bemoeienis. Bruinsma vindt dat dat moet veranderen.

©Nationale  Zorggids