Normal_rolstoel_handicap_speciaal_onderwijs_mytylschool_haren

Negen gemeenten in Gelderland gaan de levering en het onderhoud van hulpmiddelen opnieuw aanbesteden. Aangezien de gemeenten niet tevreden zijn over de kwaliteit van de huidige leverancier Welzorg in de afgelopen periode, wordt het contract niet verlengd. Dit melden Skipr en de gemeente Epe.

Het gaat om hulpmiddelen zoals rolstoelen die vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeenten Apeldoorn, Brummen, Hattem, Heerde, Lochem, Epe, Olst-Wijhe, Voorst en Zutphen werken hierin samen. Op dit moment hebben de gemeenten een contract met Welzorg, maar zij zijn niet tevreden over de kwaliteit van Welzorg. 
 
Om de aanbesteding zorgvuldig te doorlopen blijft het huidige contract doorlopen tot uiterlijk 1 oktober 2018. Dan zullen de gemeenten de nieuwe aanbesteding gunnen aan de partij die als beste uit de procedure komt. Inwoners die gebruik maken van hulpmiddelen vanuit de Wmo worden tegen de tijd dat er veranderingen plaatsvinden tijdig op de hoogte gebracht.
 
Welzorg heeft al langer problemen met tijdige levering en bereikbaarheid. Meerdere gemeenten hebben daarom hun contract al opgezegd. De organisatie is met 100.000 klanten één van de grootste hulpmiddelenleveranciers in Nederland.
 
Door: Redactie Nationale Zorggids