Normal_rolstoel_beperking_handicap_2

Omdat de rolstoelbakfiets van haar en haar dochter is gestolen, is moeder Karen van Meeteren een crowfunding gestart voor een nieuwe bakfiets met gps-tracker. Hiervoor is 8.000 euro nodig. Van Meeteren kon haar rolstoelafhankelijk dochter eerder van vrijheid voorzien door haar mee te nemen in de bakfiets. Maar dieven hebben dat nu onmogelijk gemaakt. Dat meldt Metro. 

Dochter Lin liep bij haar geboorte zuurstoftekort op en is haar hele leven al afhankelijk van een elektrische rolstoel.  “Buiten Amsterdam zijn wij afhankelijk van taxivervoer, maar binnen Amsterdam konden wij nog altijd lekker samen op pad met onze eigen bakfiets”, schrijft Van Meeteren op haar blog. Ze deelde ook een bericht op Facebook die inmiddels duizenden keren is gedeeld.

Sinds Van Meeteren de crowdfunding woensdag online heeft gezet, is al 4.000 euro opgehaald. Graag zou ze naast de rolstoelbakfiets met gps-tracker, ook stevige sloten willen hebben om een toekomstige diefstal te voorkomen. Mensen die doneren geven naast geld ook tips over sloten en leven mee met de situatie. 

Door: Redactie Nationale Zorggids