Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

Op 10 oktober 2018 gaf de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) aan Arduin voor locatie Aagtekerke een aanwijzing. Doel van het eerste deel van de aanwijzing was om Arduin twee Bopz-cliënten over te laten dragen aan een andere zorgaanbieder en een derde cliënt opnieuw in beeld te brengen. Arduin, die zorg verleent aan jongeren met een licht verstandelijke beperking (lvb) en psychiatrische problematiek, heeft voldaan aan dit deel van de aanwijzing. Dit meldt de inspectie.

Het tweede deel van de aanwijzing betrof onder meer het wegnemen van de tekortkomingen op thema’s deskundige zorgverlener, sturen op kwaliteit en veiligheid en vrijheidsbeperking. Dit deel van de aanwijzing loopt tot uiterlijk 21 november 2018.

Tekortkomingen wegnemen

Arduin moet de tekortkomingen in behandelcentrum Aagtekerke voor 21 november 2018 wegnemen. Tot die tijd mag deze locatie geen nieuwe cliënten aannemen. Er zijn bredere zorgen over de kwaliteit en veiligheid bij Arduin. Daarover is de inspectie in gesprek met de raad van bestuur van Arduin. De inspectie volgt de situatie intensief en legt waar nodig maatregelen op die moeten leiden tot goede zorg. Zij maakt hierbij periodieke afwegingen of en welke maatregelen hierbij het meest effectief zijn.

Door: Redactie Nationale Zorggids