GGZ Eindhoven

EINDHOVEN (Novum) - GGZ Eindhoven heeft gevoelige gegevens over een patiënt per e-mail naar buiten verstuurd. Doordat een medewerker een verkeerd adres gebruikte, kwamen de onversleutelde gegevens terecht bij een ict-bedrijf. Een woordvoerder van GGZ Eindhoven bevestigt zaterdag berichtgeving hierover door nu.nl.

De foutieve verzending vond volgens de zegsvrouw de afgelopen week plaats. Hoe de e-mail precies bij ict-bedrijf Care terecht kon komen, is onbekend. Ze spreekt van een 'menselijke fout'. De ggz-instelling hanteert volgens haar het beleid dat vertrouwelijke informatie helemaal niet per e-mail wordt verstuurd. De medewerker is op zijn gedrag aangesproken. De betreffende patiënt is geïnformeerd.

Volgens een door nu.nl geraadpleegde expert is het per onversleutelde e-mail versturen van patiëntgegevens niet toegestaan. "Dat zijn zogenoemde bijzondere gegevens (gezondheid). En meer dan gewone persoonsgegevens moeten die goed worden beveiligd", aldus de Leidse hoogleraar privacy- en telecomrecht Gerrit-Jan Zwenne.