Normal_teamwork_personeel_werk_samenwerking_team

Iedereen die werkzaam is in de geestelijke gezondheidszorg of hier op een andere manier mee te maken heeft wordt uitgenodigd om ervaringen met goede zorgvormen te melden. Het Landelijk Platform GGZ (LPGGz)  heeft aangekondigd in augustus 2013 van start te gaan met een landelijke meldactie. Dit meldt Platform GGZ.

In het Bestuurlijk Akkoord GGZ 2012 zijn afspraken gemaakt om de kostengroei in de GGZ te beheersen en tegelijkertijd de kwaliteit van de zorg te waarborgen. Vanuit die gedachte start het LPGGz met het project 'Passende zorg en zelfmanagement'. Het doel van de meldactie is het in kaart brengen van innovatieve zorgvormen, die gericht zijn op het vergroten van eigen regie, eigen kracht en zelfmanagement van GGZ-cliënten. Dit moet uiteindelijk leiden tot een GGZ 'nieuwe stijl'.

Op basis van de uitkomsten van de inventarisatie worden criteria vastgesteld waaraan de GGZ in de vernieuwde vorm moet voldoen. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen en behoeften van GGZ-cliënten en hun directe omgeving. Gezocht wordt naar nieuwe zorgvormen die aansluiten bij de leefwereld van de cliënt en waarin passende zorg geboden wordt.

© Nationale Zorggids