Logo_samen_sterk_zonder_stigma

De stichting Samen Sterk zonder Stigma, die zich inzet voor openheid over psychische aandoeningen, zal met verschillende activiteiten een belangrijke bijdrage leveren aan het VWS-congres over destigmatisering, dat op 10 september plaats vindt in de Fokker Terminal in Den Haag. Dit meldt de stichting Samen Sterk. 

Het congres ‘Anders denken over psychische aandoeningen’ staat in het teken van het doorbreken van taboes op psychische aandoeningen. Het congres wordt georganiseerd door minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Gerdien Rabbers, directeur van Samen Sterk, zal tijdens het congres optreden als spreker. De stichting legt in de huidige campagnes extra nadruk op destigmatisering van (patiënten met) psychische aandoeningen op plaatsen waar nog veel winst valt te behalen, namelijk op de werkvloer en binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Rabbers is zeer tevreden met de aandacht voor het thema, die mede door het congres wordt gegenereerd. 'We zijn enorm blij dat VWS een congres organiseert rond dit thema. Steeds weer blijkt dat het lastig is over psychische aandoening te praten, met alle gevolgen van dien op het gebied van stigmatisering en sociale uitsluiting. Dankzij de reikwijdte en uitstraling van een partij als VWS kunnen we heel veel mensen bereiken met de belangrijke boodschap dat openheid over psychische aandoeningen hiertegen helpt. Iedereen kan op zijn eigen manier dus bijdragen aan meer begrip voor en een betere benadering van mensen met een psychische aandoening. Dat is iets waar onze hele maatschappij bij gebaat is.'

© Nationale Zorggids