Normal_handtekening_contract

Er heerst onder psychologen nog steeds veel onduidelijkheid over de kosten van zorg die zij leveren aan kinderen en jongeren. Uit een enquête van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) onder vrijgevestigde psychologen blijkt dat driekwart van de aanbieders zich zorgen maakt over de vergoedingen. Dat meldt NIP. 

Het heeft de ondervraagde aanbieders veel moeite, tijd en geld gekost om contracten voor 2015 af te sluiten. Zij geven daarnaast aan dat zij niet altijd beschikken over voldoende juridische kennis. “Dit bemoeilijkt voor hen het beoordelen van contractuele voorwaarden, met als gevolg dat sommigen gedurende het jaar stuiten op gemaakte afspraken met de gemeente die praktisch onuitvoerbaar blijken te zijn”, stelt het NIP.

Uit het onderzoek van NIP blijkt ook dat de administratieve lasten met de invoering van de jeugdwet flink zijn toegenomen. Tachtig procent van de ondervraagden geeft aan dat de lasten hoger zijn dan in 2014. Daar komt bij dat jongeren zich alleen nog maar kunnen aanmelden bij zorgverleners binnen hun eigen woongemeente, waardoor ze in sommige gevallen niet meer bij hun eigen vertrouwde psycholoog terecht kunnen. 

© Nationale Zorggids