Normal_zwerver2

De gemeente Amsterdam biedt net als vorig jaar dak- en thuislozen van 1 december 2015 tot 1 april 2016 aaneengesloten winteropvang. Dit is het tweede jaar dat Amsterdam aaneengesloten winteropvang biedt. Dat meldt HVO-Querido.

Elke winter bereidt de gemeente zich samen met de opvanginstellingen voor op de opvang van daklozen in de winterperiode. Deze winter vindt de opvang plaats in de voormalige Hubertus Vakschool aan de Reinaert de Vosstraat 27 in stadsdeel West. De omwonenden zijn deze week geïnformeerd.

De mensen die toegelaten worden tot de winteropvang kunnen tussen 16.30 en 22.00 uur bij de winteropvang naar binnen. Ze krijgen een bed, douche, warme maaltijd en ontbijt. Overdag verlaten zij de opvang uiterlijk om 09.30 uur.

De winteropvang is bedoeld voor dak- en thuislozen. De GGD spreekt met de mensen die zich aanmelden voor de nachtopvang en bepaalt of mensen zelfredzaam zijn en toch zelf onderdak kunnen regelen. Ook kijkt de GGD of mensen extra kwetsbaar zijn en misschien speciale zorg nodig hebben. Dan gaan zij naar de reguliere opvang elders in de stad.

© Nationale Zorggids