Normal_vergrootglas_vergroten_onderzoek

Onafhankelijke benchmarkorganisatie Stichting Benchmark GGZ (SBG) wordt de komende maanden door GGZ Nederland en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) geëvalueerd. SBG wordt beoordeeld op de realisatie van de beoogde doelstellingen van de afgelopen vijf jaar en eventuele verbeterpunten op het gebied van organisatie, proces en resultaat zetten ze op papier. Dit meldt ZN. 

GGZ Nederland en ZN zijn in 2010 een samenwerking aangegaan op het gebied van de kwaliteit van zorg in de ggz. Om betrouwbaarheid en onafhankelijkheid te garanderen is in datzelfde jaar SBG opgericht.

Het onderzoek is naar verwachting aankomende zomer afgerond. Ggz-aanbieders, cliëntenraden en familieraden ontvangen de komende maanden digitale vragenlijsten waar zij de kwaliteit van SBG kunnen beoordelen. Er worden verdiepende gesprekken gevoerd met diverse ggz-aanbieders, GGZ Nederland, ZN, LPGGz en het bestuur, de directie en de adviesraden van SBG. Tevens vinden gesprekken plaats met het ministerie van Volksgezondheid, het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling ggz, de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en het Nederlands Instituut van Psychologen. 

©Nationale Zorggids