Normal_geld_briefgeld

Victas gaat vandaag de salarissen betalen aan de ongeveer 440 werknemers. Dat zegt woordvoerster Esther Lutterman van de verslavingsinstelling. Victas kon de salarissen over de maand maart niet betalen omdat het met name door investeringen in vastgoed in de financiële problemen zit. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

Bestuursvoorzitter Herman Geerdink heeft het personeel geïnformeerd over de geldproblematiek en zegt te werken aan een oplossing. Hoe die oplossing eruit gaat zien, wil Victas nog niet zeggen. Woordvoerster Lutterman: “Een structurele oplossing is zo goed als zeker bereikt. Het afgelopen Paasweekend is er door alle partijen hard gewerkt om een oplossing te vinden."

Investeringen in vastgoed zouden Victas in de problemen hebben gebracht. Het Algemeen Dagblad schrijft dat de verslavingsinstelling in 2012 een nieuwbouwpand in het centrum van Utrecht betrok en die investering lijkt Victas in een slechte positie te brengen.

In het laatste maatschappelijk jaarverslag schrijft Victas: “De financiële positie van Victas is zorgelijk. Victas zit vast aan langlopendeverplichtingen voor een aantal vastgoedobjecten, die haar dwingen om onevenredig veel te moeten korten op personeelskosten."

Victas is de grootste verslavingsinstelling in de regio en heeft onder andere programma's voor drugs-, alcohol-, game- en seksverslaving. 

© Nationale Zorggids