Normal_virtual_reality

Onlangs zijn zeven jeugd ggz-instellingen aan de slag gegaan met virtual reality. Met behulp van virtual reality kunnen jonge cliënten in de geestelijke gezondheidszorg hun psychische problemen overwinnen in de gecontroleerde omgeving van virtuele realiteit. Dat meldt Emerce.

Voor de nieuwe methode is een virtual reality applicatie ontwikkeld. Deze is thuis te gebruiken door in te loggen via Jouw Omgeving. Behandelaar en cliënt hebben in het online behandelplatform inzicht in de voortgang van de behandeling. Met virtual reality hopen de samenwerkende partijen bijvoorbeeld pleinvrees, straatvrees of angst voor de dokter op te kunnen lossen. Stapsgewijs wordt de cliënt geconfronteerd met bepaalde situaties waar hij bang voor is. Tegelijkertijd wordt er rekening gehouden met de lichamelijke gebeurtenissen die ervaren worden.

Online behandelplatform Jouw Omgeving maakt dit mogelijk samen met VRendle en de ggz-instellingen Accare, De Bascule, Curium-LUMC, De Jutters, Karakter, Triversum en Yulius.

Door: Redactie Nationale Zorggids