Normal_normal_verward

Iedere Nederlandse gemeente zou een ‘regisseur’ moeten hebben die mensen met verward gedrag ondersteunt. Deze regisseur neemt dan belissingen die instanties, en vooral de verwarde persoon, niet tijdig kunnen maken. Zo luidt het advies van het Schakelteam Personen met Verward Gedrag aan het kabinet. Dat meldt Trouw.

Het Schakelteam dat opereert onder leiding van voormalig burgemeester Onno Hoes vindt dat de hulp aan verwarde personen nog lang niet altijd gaat zoals het moet. De samenwerking tussen instanties is niet goed, waardoor velen die hulp nodig hebben te lang moeten wachten.

De eventuele toekomstige regisseur kan fungeren als spin het web, waardoor gemeenten of organisaties niet direct hoeven te beslissen over het lot van een verward persoon. De regisseur zorgt dan voor tijdelijke opvang (als dat nodig is) of regelt bijvoorbeeld een voorschot op een uitkering. Gemeenten en instanties hoeven dan enkel toe te zeggen mee te werken met de regisseur en ze zouden geld moeten vrijmaken indien er eventueel betaald moet worden voor noodoplossingen. 

Door: Redactie Nationale Zorggiss