Normal_ecstacy_monogram_xtc_pillen_medicijnen

Amsterdam heeft maatregelen aangekondigd om de drugswereld aan banden te leggen. Het zou volgens burgemeester niet langer houdbaar zijn om niet in te grijpen in het doen en laten van drugsdealers en drugsgebruikers. De maatregelen worden onder andere gericht op de gebruikers van drugs en preventief handelen om te voorkomen dat jongeren in de drugswereld belanden. Dit meldt Telegraaf.

De gemeente wil gebruikers van drugs bewuster maken van de schaduwkant van de drugswereld. Er worden steeds meer misdaden gepleegd, zoals liquidaties en de recente moord op advocaat Derk Wiersum. Het gebruik van harddrugs groeit en niet alle gebruikers weten hier de gezondheidsgevaren van. Er zullen speciale teams in de wijken worden gezet, die daar aan het werk gaan om de zwijgcultuur en afzijdigheid bij geweldsincidenten door te breken. Ook zal de drugshandel actief verstoord worden door drugsdealers weg te sturen bij pleinen hangplekken.

Jongeren worden regelmatig geronseld om in de drugshandel te komen werken. Exacte cijfers zijn er niet, maar daar wil burgemeester Halsema verandering in brengen. “We zijn bereid tot langdurige inspanning om het giftige effect van drugshandel op de Amsterdamse samenleving terug te dringen”, aldus Halsema.

Door: Nationale Zorggids