Normal_normal_geweld_agressie

Medewerkers van Facebook die het slachtoffer zijn geworden van seksueel of huiselijk geweld mogen voortaan betaald verlof opnemen van het bedrijf. Dat liet operationeel directeur Sheryl Sandberg gisteren weten, volgens Nu.nl. Dit meldt huiselijkgeweld.nl. 

De regeling geldt ook als het hun naasten overkomt. Volgens Sandberg erkent Facebook hiermee dat huiselijk en seksueel geweld iedereen aangaat. "Het is een situatie waarin je betaald verlof nodig hebt. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor een geliefde", aldus Sandberg.

Werknemers van Facebook wereldwijd kunnen tot twintig verlofdagen opnemen als zij of een familielid slachtoffer zijn geworden van een misdrijf. Voorheen konden alleen werknemers in de Verenigde Staten onbetaald verlof opnemen. Dat mocht bovendien alleen als zij zelf het slachtoffer waren.

Hoe het aanvragen van het verlof in de praktijk werkt, is nog onduidelijk. Medewerkers zouden het bijvoorbeeld moeilijk kunnen vinden om hun werkgever te laten weten dat ze slachtoffer zijn van seksueel of huiselijk geweld, merkt Nu.nl op.

Door: Nationale Zorggids