Logo_kinderkliniek_almere_logo_ziekenhuis

Het Autisme Info Centrum (AIC) verhuist 1 maart 2014 naar De Kinderkliniek in Almere. He AIC is een infocentrum mensen met vragen terecht kunnen bij vrijwillige ervaringsdeskundigen. Dit meldt Almere Vandaag.

De Kinderkliniek biedt poliklinisch zorg en dagbehandelingen aan kinderen en jongeren tot 18 jaar in een kindvriendelijke omgeving. Een persoonlijke benadering van de patiënten staat centraal. De Kinderkliniek werkt intensief samen met externe specialistische zorgverleners en verleent naast kindergeneeskunde ook psychische en sociale zorg. Nu gaat ook het AIC deel uitmaken van het aanbod van DeKinderkliniek.

“We hebben allemaal een kind, broer, zus, neefje of nichtje met autisme,” zegt bestuurslid en coördinator Wischmeyer van het infocentrum. “We bieden een luisterend oor en kunnen vanuit onze ervaring veel vragen beantwoorden. Vooral als net de diagnose autisme is gesteld, zitten familieleden met veel vragen.” Wischmeyer is blij met de nieuwe locatie voor het AIC: “We merken ook dat DeKinderkliniek ontzettend open staat voor ons.” Het AIC is vanaf 1 maart iedere vrijdagochtend van 9.00 tot 11.30 open, een afspraak maken is niet nodig.

© Nationale Zorggids