Logo_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op jeugdhulpverleningscentrum Stichting Het Hof in Ingen (Gelderland) opgeheven. De inspectie oordeelt dat de kwaliteit en veiligheid van de zorg bij Het Hof sterk zijn verbeterd. 

Het Hof biedt 24-uurs opvang aan jongeren en kinderen vanaf acht jaar die om meervoudige problemen niet thuis kunnen wonen en in de reguliere hulpverlening tussen wal en schip dreigen te vallen. Op twee locaties, De Warande in Woudenberg en Logement de Molen in Wageningen, vangt Het Hof deze kinderen in kleine groepjes op.

In augustus vorig jaar stelde IGZ de stichting onder verscherpt toezicht omdat inspecteurs structurele tekortkomingen constateerden in de zorgverlening. Ook deed het bestuur te weinig om de situatie te verbeteren. Sindsdien heeft de inspectie de vorderingen bij Het Hof nauwlettend gevolgd.

De organisatie heeft volgens de inspectie hard gewerkt om de kwaliteit en veiligheid te verbeteren. Zorgplannen zijn geactualiseerd, de medicatieveiligheid voldoet aan de normen, medewerkers stellen zich professioneler op en de met toepassing van vrijheidsbeperkende maatregelen wordt zorgvuldiger omgegaan. De IGZ blijft Het Hof nog wel volgen omdat enkele verbeterpunten nog in de komende periode moeten worden opgepakt

© Nationale Zorggids