Logo_logo

Door bewust het alcoholverbod voor minderjarige tieners te omzeilen neemt Jeugdcamping De Appelhof op Terschelling een onverantwoord risico, zo vindt kinderarts Tjalling de Vries uit Leeuwarden. De gezondheid van de jongere bezoekers wordt door de beheerder van de camping op het spel gezet. Dit meldt de Telegraaf. 

"Blijkbaar realiseert deze meneer zich nog steeds niet dat alcohol nadelige effecten heeft voor hersenen van jonge mensen," aldus De Vries. "Ik zou hem graag eens spreken en uitleggen wat alcohol met het jonge brein doet."
 
De jongerencamping gedoogt drankgebruik van minderjarigen. Jongeren vanaf vijftien jaar oud zijn welkom op De Appelhof. Op de website schrijft de campingbeheerder dat een gedoogbeleid toegestaan zou zijn omdat het privéterrein betreft. 
 
Volgens De Vries heeft alcohol zeer schadelijke effecten op de ontwikkeling van het jonge brein. De kinderarts pleit er zelfs voor dat het alcoholverbod verhoogd moet worden tot 21 jaar, omdat eerder het brein nog volop in ontwikkeling is. 
 
Staatssecretaris Van Rijn heeft eerder al kritiek geuit op burgemeester Bats van Terschelling. Deze zou de campingbeheerder geen strobreed in de weg leggen. 
 
© Nationale Zorggids