Logo_kinder_humanitas

Kinderopvang Humanitas heeft niet alleen een Kinderraad per locatie, maar ook een Regionale Kinderraad en sinds 19 november 2014 ook een landelijke Centrale Kinderraad. Die eerste vergadering vond plaats op de vooravond van de Dag van de Rechten van het Kind. Dat meldt Kinderopvang Humanitas.

Jouw mening telt: dat is het uitgangspunt bij Kinderopvang Humanitas. Daarom kunnen kinderen zelfstandig keuzes maken, meepraten en meebeslissen. Altijd al, maar op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, werd hier extra aandacht aan besteed.

Anja Hol, voorzitter van de Raad van Bestuur, leidde de Centrale Kinderraad. Als speciale gast was Astrid Pragt, lid van de Centrale Oudercommissie aanwezig. Anja Hol: ‘Dit is voor ons een hoogtepunt. We hadden al een Kinderraad bij onze locaties en regionaal, nu hebben we ook een landelijke vertegenwoordiging van onze kinderen. We laten ons graag inspireren door de kinderen. Zij weten het beste wat ze leuk en belangrijk vinden. Samen gaan we dan kijken wat er in de praktijk mogelijk is.’

Op 19 november waren twee leden van iedere Regionale Kinderraad aanwezig voor de eerste vergadering van de Centrale Kinderraad. Het was nog even wennen, maar al snel kwamen er heel veel ideeën op tafel.  Kinderen hoorden van elkaar niet alleen wat er op andere BSO's op het programma staat maar ook hoe ze daar zaken aanpakken, zoals speciale hoeken voor grotere kinderen, meer en andere speeltoestellen voor buiten, andere regeling voor computergebruik en hoe gezonde traktaties ook lekker kunnen zijn. De kinderen gingen tevreden en enthousiast terug naar de regio’s.

© Nationale Zorggids