Normal_kind_rolstoel534

De problemen die ouders ondervinden bij het regelen van begeleiding of toezicht tijdens schooltijd voor hun kind met een intensieve zorgvraag, moeten voor 1 augustus opgelost zijn. Dit willen staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) en staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs). Ieder(in) roept ouders op om problemen te melden, zodat deze opgelost kunnen worden. Zo meldt Ieder(in). 

Per Saldo en Ieder(in) trokken eerder al aan de bel over de problemen met zorg en passend onderwijs. De partijen vinden dat de betrokken ministeries samen de problemen moeten oplossen. Nu gaan de ministeries daadwerkelijk samen werken om de knelpunten op te lossen die zich voordoen bij de inzet van zorg op school vanuit de Zorgverzekeringswet, de Jeugdwet en de Wet passend onderwijs. Het kan bijvoorbeeld zijn dat ouders niet weten welk zorgloket verantwoordelijk is voor het organiseren van zorg en ondersteuning op school.
 
Nu kunnen ouders die problemen ondervinden deze melden bij Het Juiste Loket, door te mailen naar meldpunt@juisteloket.nl. Dit meldpunt wordt uitgevoerd door Per Saldo en Ieder(in), in samenwerking met het ministerie van volksgezondheid. Ieder(in) raadt ouders die al in gesprek zijn met een onderwijsconsulent aan om dit traject te blijven volgen. Per 1 augustus worden er onderwijs-zorgconsulenten aangesteld door het ministerie van Onderwijs. Zij gaan ouders helpen om zorg in het onderwijs te regelen.
 
© Nationale Zorggids