Normal_normal_logo_zorgverzekeringen_verzameling

Iedere derde dinsdag van september presenteert de minister van Financiën de begroting voor 2016. Ook de zorgverzekering maakt daar deel van uit. Tijdens Prinsjesdag werd onder andere duidelijk dat het eigen risico met tien euro omhoog gaat. Dat meldt Wegwijs.

De vergoedingen vanuit het basispakket blijven in grote lijnen hetzelfde ten opzichte van 2015. Er wordt een aantal kleine veranderingen doorgevoerd. De eigen bijdrage voor hoortoestellen voor kinderen gaat verdwijnen. Daarnaast wordt de sportarts onderdeel van het basispakket. Ook voegt de overheid prenatale screening tijdens zwangerschap toe aan het basispakket. Hiermee kunnen afwijkingen zoals een open rug of schedel worden ontdekt. Ten slotte wordt prenatale chirurgie, kort voor de geboorte opereren van baby's met een open ruggetje, vergoed vanuit de basisverzekering.

Het eigen risico is dit jaar nog 375 euro, maar gaat omhoog naar 385 euro. Het kabinet ziet dit echter niet als een verhoging, maar als een aanpassing aan de inflatie. 

© Nationale Zorggids