Normal_kanker-kind-kika

Nu Nathaniël Roggeveld genezen is verklaard, gaat zijn stichting Nathaniëls Victory Foundation door om andere gezinnen hulp te bieden. De peuter werd in de Verenigde Staten behandeld voor neuroblastoomkanker. Het geld dat via de stichting wordt opgehaald, zal nu gebruikt worden om andere gezinnen te helpen die in dezelfde situatie zitten. Dit meldt het Parool. 

Nathaniël is afgelopen maandag op Schiphol geland en is officieel 'schoon' verklaard door Amerikaanse artsen. De jongen en zijn gezin hebben zo'n zeven maanden in de Verenigde Staten gewoond waar Nathaniël behandeld werd. De kosten van het lange verblijf komen neer op een slordige 100.000 euro.

Het is gebruikelijk dat Nederlandse kinderen naar Amerika reizen om daar behandeld te worden. Hoewel de behandeling zelf vergoed wordt, lopen de kosten voor levensonderhoud snel op. Vaak verhuist het hele gezin voor een aantal maanden naar de andere kant van de wereld, waar onder andere een huis, auto, boodschappen en andere zaken bekostigd moeten worden.

Nu de jongen genezen is verklaard, willen zijn ouders de stichting in leven houden. Het inzamelen van geld blijft gewoon doorgaan om families met een kind met neuroblastoomkanker financieel te kunnen ondersteunen. Nathaniëls Victory Foundation zal dezelfde naam blijven dragen, maar de ouders van de peuter zullen weinig betrokken zijn bij de stichting. Nathaniëls oom Sylvano Rosenberg zal de werkzaamheden van de stichting voortzetten.

© Nationale Zorggids